söndag 1 februari 2015

Helt ny aktietidning på svenska: Värdepappret!Värdepappret - en tidning som länge saknats i Sverige 

Det finns i dag en uppsjö av tidningar och magasin som skriver om börsen, marknaden eller om enskilda aktier, digitalt eller fysiskt. Tidningar med fokus på alltifrån makro till reportage eller enskilda aktietips finns att tillgå. För oss som gillar värdeinvestering och Buffett har emellertid intressanta tidningar lyst med sin frånvaro. De enda alternativen har varit att vända sig till diverse aktiebloggar eller utländska tidningar. En vis man sade en gång att det är bättre att tända ett ljus än att förbanna mörkret.

I samma anda bestämde jag mig därför att, tillsammans med tre andra bloggare (Aktiefokus, Ägamintid och Småbolag&Undantag), göra slag i saken och börja ge ut en helt ny tidning, kallad Värdepappret. Att pröva sina vingar och göra något nytt är en stor drivkraft bakom engagemanget. Det sägs att det enda man ångrar på sin dödsbädd är sakerna man aldrig vågade göra. Om inte annat är det otroligt lärorikt. Visar sig tidningen mot förmodan bli en flopp kan ingen anklaga oss för att inte ha försökt. Den här bloggen kommer att fortsätta som förut, kanske med något lägre aktivitet, men i allt väsentligt ingen skillnad. 

Vad handlar tidningen om? 

Analyserna som skrivs i Värdepappret är avsedda att gå mer på djupet än vad de analyser som finns i dagens tidningar gör: Kvalitet går framför kvantitet. Om det är snabba klipp som du är ute efter så har du hamnat fel. Förhoppningsbolag och ”kryddor” lämnar vi till andra att granska. I varje nummer kommer du att få läsa ett fåtal djupa och genomarbetade analyser av utvalda bolag från hela världen men med fokus på Norden. Utöver detta kan vi göra branschgenomgångar och skriva artiklar om börsen eller sparande i allmänhet, men analyserna är huvudfokuset.  En gång i månaden kommer ett nytt nummer att skickas ut per mejl. Det första numret är gratis för alla och kan läsas på hemsidan www.värdepappret.se

Värdepapprets filosofi bygger på värdeinvestering. 

  • Långsiktighet. På kort sikt är kursrörelser omöjliga att förutspå, men förr eller senare kommer bolagets fundamentala värde att avspeglas i aktiekursen. Pris är vad du betalar, värde är vad du får. 
  • Säkerhetsmarginal. Vi vill gärna köpa till rabatt mot fundamentala värdet och ju billigare något kan köpas, desto lägre blir risken. 
  • Motvallsinvesteringar - underanalyserade, impopulära och obskyra bolag är vår melodi. För att kunna slå strömmen måste man våga gå emot den. 

Praktiska detaljer - Vad kommer kalaset att kosta ?

  • En helårsprenumeration kommer att kosta 2 000 SEK per år, dvs. 167 SEK per månad. Som sagt kommer det första numret att vara gratis för alla för att visa hur produkten ser ut så att ni får en uppfattning om vad ni köper. 
  • Men vänta, det kommer mer! Om du väljer att teckna en prenumeration senast den 15 februari 2015 så får du en rabatt på 500 kronor och betalar 1 500 för tolv månader. Erbjudandet gäller så långt det elektroniska lagret räcker! (Borde vara ett hyfsat tag åtminstone). 
  • För att prenumerera på Värdepappret är det enklast att gå in på hemsidan www.vardepappret.se och klicka på ”prenumerera”.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar